Primeres Jornades sobre Canvi Climàtic a les Illes Balears
Primeres Jornades sobre Canvi Climàtic a les Illes Balears
La implicació necessària del sector públic, privat, acadèmic i social en la lluita contra el canvi climàtic en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.
Organitzades pel Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB), en col·laboració amb l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB i la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear, amb el suport del Consell Social i l’Oficina de Suport a la Recerca de la UIB.
Data i horari:
25 i 26 d’octubre de 2018
Lloc:
Sala d’actes de Comissions Obreres (CCOO) de les Illes Balears. Carrer de Francesc de Borja Moll, 3, 07003 Palma, Illes Balears
#IJornadesCCIB2018
Presentació
Les Jornades sobre el Canvi Climàtic a les Illes Balears han estat organitzades pel Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB (LINCC-UIB) en col·laboració amb l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB i la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern Balear.
Les Jornades han comptat, també, amb el suport del Consell Social i l’Oficina de Suport a la Recerca de la UIB. L’esdeveniment s’ha emmarcat en el cicle de sessions monogràfiques de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides organitzat per l’OCDS i respon a un dels eixos d’acció del LINCC: la transferència de coneixement.
L’esdeveniment ha estat tot un èxit de convocatòria. Durant els dies 25 I 26 d’octubre, ha congregat a persones expertes i diferents agents locals de les Illes que, d’una manera o altra, són actors rellevants en matèria d’acció ambiental i climàtica.
Objectius
Afrontar el canvi climàtic és un dels principals reptes als quals s’enfronta la humanitat en general i les Illes Balears en particular. És per això que els objectius plantejats han sigut els següents:
✓ Fer efectiva la transferència de coneixement (de l’àmbit científic cap a l’administració i agents econòmics i socials) sobre les seves causes i conseqüències.
✓ Incrementar el debat, la conscienciació i el compromís de la societat envers la importància ecològica, econòmica i social del canvi climàtic.
✓ Crear sinergies entre els diferents actors implicats amb l’objectiu de dissenyar, des del coneixement i la responsabilitat, les polítiques de mitigació i adaptació que es creguin més convenients.
Programa i ponents
Les jornades han abordat la problemàtica del canvi climàtic a les Illes Balears a partir de la presentació de ponències científiques i estratègiques articulades en cinc sessions temàtiques. Algunes de les ponències han estat impartides per investigadors i investigadores convidats de fora de les Illes. Així mateix, també s’han programat ponències realitzades per científics i científiques regionals, representants de l’Administració Pública, el sector privat i la societat civil.
A continuació, a més del programa complet, podràs consultar el currículum de cadascun dels i les ponents i descarregar les presentacions de les seves ponències (en format PDF).
Accedeix al programa complet fent clic aquí ↗
Resum i conclusions
Tenint en compte la finalitat divulgativa i de transferència de coneixement que ha inspirat l’organització de les Jornades, el Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic posa a la disposició del públic el següent resum de l’esdeveniment, que recull els punts més rellevants de les ponències impartides pels ponents i on s’exposen les conclusions a les quals han arribat els experts que han format part de les diferents sessions.
Resum i conclusions de les Jornades↗
Galeria fotogràfica
Subscriu-te al nostre butlletí setmanal de notícies!
Propers esdeveniments
XXXIX Trobades Científiques de la Mediterrània – Josep Miquel Vidal
Maó, 16-18 d’octubre del 2024