La professora Aina Calvo, nova directora de l’Agència Espanyola de Cooperació

Aina Calvo

El Consell rector de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, AECID, ha aprovat el nomenament de la seva nova directora, càrrec que recaurà en la professora titular de la Universitat de les Illes Balears, la doctora Aina Calvo Sastre. El rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet li ha traslladat l’enhorabona de la comunitat universitària.

L’AECID és una agència estatal adscrita al Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, encarregada del foment, gestió i execució de les polítiques públiques de cooperació internacional per al desenvolupament, dirigides a la lluita contra la pobresa i a la consecució d’un desenvolupament humà sostenible als països en desenvolupament.

Aina Calvo Sastre és doctora en Pedagogia, amb menció europea, i professora titular del Departament de Ciències de l’Educació a la Universitat de les Illes Balears des de 1997. És autora i coautora de diverses publicacions i recerques sobre educació ambiental, interpretació del patrimoni, oci, animació sociocultural i cooperació cultural.

Ha format part del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació com a subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural a l’Exterior entre 2004 i 2006. És coautora de l’Estrategia de Cultura y Desarrollo de la Cooperación Española realitzada durant l’any 2006 i editada pel Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació (MAEC) i coautora del Programa Acerca de Formación de Capital Humano para el Desarrollo (AECID-MAEC).

Membre del grup d’investigació Educació i Ciutadania, Calvo ha estat també membre de la Comissió d’Educació i Comunicació de la UICN, cofundadora de la Federació d’Associacions d’Estudiants de les Illes Balears (FAE), presidenta del Consell de la Joventut de les Illes Balears, cap d’estudis de l’Escola d’Esplai i membre del claustre de docents del Centre d’Estudis de l’Esplai.

Entre els anys 2003 i 2015 va estar en situació de serveis especials en la seva relació amb la Universitat i va ocupar els càrrecs següents: portaveu d’Educació i Cultura del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears; batllessa de Palma; i portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Palma, a més de subdirectora general de Cooperació i Promoció Cultural al MAEC.