Estudiants de secundària de Mallorca i Amics de la Terra parodien l’immobilisme contra el canvi climàtic en aquest vídeo

 

L’alumnat del CEP Camp Rodó i de l’IES Llucmajor, els dos centres educatius on Amics de la Terra Mallorca ha desenvolupat el projecte de “Dependència del petroli i els seus impactes”, presenta un nou vídeo com a campanya estiuenca de conscienciació, en col·laboració amb la Direcció General de Cooperació del Govern dels Illes Balears.

L’alumnat ha estat tant guionista com actor, amb el suport tècnic de Amics de la Terra. Van decidir que, per a un major impacte, utilitzarien la paròdia, la ironia i l’humor, creant una primera part que suscités la polèmica i provoqués a l’espectador, i una segona part en la qual es tornaria a la realitat, animant a la mobilització d’estudiants i ciutadania, en la lluita contra el canvi climàtic i en favor de la justícia climàtica. El vídeo coincideix amb el moment en què hi ha un moviment estudiantil a nivell mundial demanant als governs acció urgent contra el canvi climàtic.

Els i les participants del vídeo (uns 140 estudiants, de 7 classes en total), rodat en les últimes setmanes del curs escolar, recorden així que les vacances són únicament un parèntesi (en el qual les emissions contaminants es disparen pel transport) i una preparació de cara a les vagues pel clima que tindran lloc a nivell mundial el 20 i el 27 de setembre.

Des del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de l’Universitat de les Illes Balears volem donar l’enhorabona a totes les organitzacions implicades en aquest projecte per la seva creativitat a l’hora de difondre i conscienciar sobre aquest tema que tant ens importa, el canvi climàtic. A les poques hores d’haver-se publicat, el vídeo ha estat compartit ja en diferents mitjans de comunicació i a través de centenars de comptes de les xarxes socials. Esperem que el vídeo arribi a moltíssima gent i ajudi a conscienciar i al fet que cada actor de la comunitat balear actuï contra el canvi climàtic.

Data de publicació: 16/07/2019