La UIB, present a la Cimera del Clima a Madrid


El professor de la UIB i subdirector del LINCC, Pau de Vílchez, visitarà la capital per participar de la Cimera de l’ONU pel Canvi Climàtic

Entre el 2 i el 13 de desembre, Madrid acull la Cimera de la convenció marc de l’ONU pel canvi climàtic (CMNUCC), la COP25, en la qual es debat sobre les aplicacions dels acords de París 2015 i l’acció coordinada dels estats en la seva lluita contra l’emergència climàtica. La UIB hi serà present com a membre observador de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a través del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (LINCC). Pau De Vilchez, subdirector del LINCC, acudirà a la trobada en representació de la UIB.

El Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la Universitat de les Illes Balears va néixer amb la vocació de servir de punt de trobada de tots els àmbits de coneixement de la UIB que treballen sobre el canvi climàtic, que és un problema global de natura transversal. A més, el Laboratori vol servir de pont amb el món no acadèmic, amb la societat, les institucions públiques, les organitzacions socials i el sector privat, ja que la implicació de tots els actors és indispensable si volem donar una resposta adequada a una de les amenaces més greus per a la humanitat i la resta d’éssers vius.

El LINCC està format per membres dels Departaments de Dret Públic, Economia Aplicada, Filosofia i Treball Social, Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació, Física, Geografia, Biologia, Ciències Matemàtiques i Informàtica, Química i Enginyeria Mecànica així com de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA). Tots ells compten amb una dilatada carrera professional i investigadora en matèria de canvi climàtic.

Els membres de la CMNUCC poden participar a les activitats de la UNFCCC, especialment a les conferències de les parts (COP) que se celebren anualment, però també en altres jornades i reunions que es realitzen durant l’any. A més, els membres observadors poden proposar la realització d’activitats durant aquestes conferències, participar en grups de treball específics i fer aportacions i propostes de cara als acords que s’han de prendre a les COP. D’aquesta manera, la UIB comparteix el mateix estatus que les universitats de Cambridge, Oxford o Harvard i altres centres de reputació internacional.

Atenció als mitjans

El subdirector del LINCC, Pau de Vílchez, atendrà els mitjans el 16 de desembre, a partir de les 10.30 hores, a la sala de professors de Dret de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos, i valorarà les conclusions de la Cimera del Clima.