«Ciència balear pel món» IB3 Balears fa Ciència

Arriba el darrer capítol de la temporada de Balears fa Ciència, en el qual coneixerem el treball dels investigadors balears i les seves interaccions amb diverses institucions d’altres països.

Joan Perelló, director general i cofundador dels laboratoris Sanifit, ens explicarà com aquesta empresa biotecnològica mallorquina, també establerta a Califòrnia, avança en les seves investigacions en un fàrmac per al tractament de malalties cardiovasculars en pacients de diàlisi i calcifilaxi. El desenvolupament d’aquest tractament acaba d’assolir amb èxit la fase II, que comprova la seva eficàcia en pacients malalts i que s’ha realitzat als Estats Units, Espanya i el Regne Unit.

De la mà de Josep Fortesa anirem fins al Marroc per saber la tasca que un grup de geògrafs de la Universitat de les Illes Balears ha fet a Beni Mellal, una zona agrícola de l’Atles. Els científics van col·laborar amb la universitat local per esbrinar on hi ha més erosió i fins a quin punt els sediments provocats per les pluges perjudiquen els embassaments.

També coneixerem la passió de la investigadora de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), Anna Travesset, per les interaccions entre plantes i animals, i pel treball de camp a paradisos exòtics com Costa Rica, Alaska, Terra del Foc a Xile, Mèxic, illes Galápagos a l’Equador illes Seychelles…

Per últim, també acompanyarem l’ambientòloga Clara Cànovas en la tasca que desenvolupa amb els taurons balena, una espècie en perill d’extinció, a l’àrea protegida de South Ari, a les Maldives. Com sempre, el programa comptarà amb l’humor dels científics Ana Payo i Adrián García, presentadors de Balears Fa Ciència a IB3.

La versió televisiva de Balears fa Ciència rep finançament de la Fundación para la Ciencia y la Tecnología i té el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears. Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessibles els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les 19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.