«Canvi de paradigma» IB3 Balears fa Ciència

Ens trobam davant un canvi de paradigma energètic que per raons mediambientals i també econòmiques ens duu cap a les energies renovables. Balears fa Ciència dedicarà el programa de diumenge a mostrar el model energètic actual a les Illes Balears i les noves expectatives de producció amb energies renovables. L’enginyer Víctor Martínez explicarà a plató les investigacions del grup de recerca d’Enginyeria Energètica de la Universitat de les Illes Balears en captadors solars, anàlisi i eficiència.

Menorca té un gran potencial eòlic i les Directrius Estratègiques de Menorca es plantegen utilitzar aquest potencial i l’energia solar per fer que l’illa sigui 100% renovable. El programa mostrarà com funciona el Parc Eòlic des Milà i les possibilitats d’aquesta font d’energia que pot abastir a Menorca i, fins i tot, enviar energia a Mallorca.

El canvi de paradigma no passa només per produir energia neta, sinó per disminuir el consum i fer edificis més sostenibles. A la Universitat de les Illes Balears s’està reconstruint Ca ses Llúcies, una antiga edificació que es convertirà en un edifici sostenible, intel·ligent i saludable, que acollirà la seu de SmartUIB. Bartomeu Serra, catedràtic de Computació i Intel·ligència Artificial, explicarà a plató com serà aquest edifici i totes les innovacions que inclourà.

L’autoconsum és una de les bases perquè funcioni el canvi de paradigma. L’hotel Safari Park de sa Coma ja produeix el 30% de l’electricitat que consumeix gràcies a la seva instal·lació fotovoltaica en el terrat. També tenen una caldera de biomassa i fan servir geotèrmia.

La versió televisiva de Balears fa Ciència rep finançament de la Fundación para la Ciencia y la Tecnología i té el suport de la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern de les Illes Balears. Com cada diumenge, el físic barbut Adrián García i l’oceanògrafa Ana Payo conduiran el programa de ciència d’IB3 Televisió amb el seu sentit de l’humor, per fer accessibles els darrers avenços a tota la població.

Balears fa Ciència s’emet cada diumenge a les 19.55 h, a IB3 Televisió. Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: a Twitter @BalearsFCiencia i a facebook.com/balearsfaciencia amb l’etiqueta #BalearsFaCiènciaIB3.

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la secció “A la carta”.

Moment de Twitter